Morse op Fort Pampus en fort Edam

Fort Pampus en fort Edam bruisen van morse activiteiten

Morse op Fort PampusAls sinds jaren verzorgen Ger Fritz PA3GKX en Peter Eijlander PA0PJE morsedemonstraties op het forteiland Pampus. Deze demonstraties worden tijdens 2 schoolvakanties vanaf het Forteiland gegeven. Ieder jaar wordt hiervoor de call PA6FAP aangevraagd. Overigens is het vrijwel onmogelijk “de lucht in te gaan” gelet op de grote hoeveelheid bezoekers die wij dan te woord moeten staan.

Ook verzorgen beide amateurs al vanaf 2008 morsedemonstraties vanuit het fort bij Edam. Daar is een volledige radiokamer ingericht. Inclusief een tentoonstelling van oude communicatieapparatuur waaronder een antieke morsetelegraaf. Ook wordt hier aandacht besteed aan de ontwikkeling van communicatievormen. (Van rooksignalen tot GSM)

Bezoekers kunnen hier zelf hun morsevaardigheid testen. Of op zijn minst proberen hun naam te seinen. Ze ontvangen hiervoor een certificaat. Onze morseactiviteit wordt door de bezoekers van het fort (enkele duizenden per jaar) op zeer grote prijs gesteld.

Het radiostation zit uitsluitend in CW in de lucht. Onze roepletters zijn PA6FBE.

Van beide activiteiten wordt melding gemaakt op de websites van beide forten. (www.Pampus.nl & www.fortbijedam.nl) En ook via de lokale pers, lokale omroep en in de afdelingsconvo van de afdeling Waterland A56.

De eerste 2 weekeinden van de meivakantie in 2017 zijn Peter/PA0PJE en Ger/PA3GKX weer actief geweest met het geven van morse demonstraties op het forteiland Pampus. Verbindingen werden gemaakt onder de call PA6FAP. Groot succes, vooral de kinderen wilden niet meer weg van onze piepers en morse computers! Morse is gelukkig nog steeds een succesnummer!