Morse in het gras

Morse in het gras

Ontwerp en foto door Arthur Willemse

Dat Morse best wel een bijzondere manier van communiceren is, dat hoef je een telegrafist echt niet meer uit te leggen. Maar dat morse ook kunstzinnig weergegeven kan worden is beslist minder algemeen bekend. Vandaar dat we de prachtige foto hiernaast graag even met u allen willen delen. Dit ontwerp en foto van een oogstrelende uitvoering van morse in het gras is gemaakt door Arthur Willemse, de man achter ©odex ©reations. Wellicht dat u hem nog wel kent van dit artikel.

Heeft u zelf ook een foto van een kunstzinnige uitvoering van Morse? Misschien van uw eigen roepletters in morse in het gras van uw voortuintje? (Brengen we u hiermee wellicht op een goed idee???) Of van welke andere artistieke morse uiting dan ook. Stuur deze dan direct door naar onze website redactie. Bij voorkeur met wat achtergrondinformatie over wat we eigenlijk te zien krijgen. En waar de foto precies is genomen. Morse is namelijk zoveel meer dan alleen een erg efficiënte vorm van communicatie. En dat willen we graag met zoveel mogelijk mensen delen.

P.S. Het eerste morse bericht verzonden met de bekende “strepen” en “punten” van Samuel Morse dat over een langere afstand reisde was van Washington naar Baltimore op vrijdag 24 mei 1844 – 175 jaren geleden. Het betekende de eerste keer in de menselijke geschiedenis dat complexe gedachten vrijwel onmiddellijk over grote afstanden konden worden gecommuniceerd. Lees er op deze pagina meer over.