Radiokamer Aviodrome en morse door Omroep Flevoland

Radiokamer Aviodrome en morse door Omroep FlevolandOmroep Flevoland heeft een nieuwsitem gemaakt over de Radiokamer van het luchtvaartmuseum Aviodrome. In dit item is te zien hoe de jeugd bekend gemaakt wordt met de radiotechniek. En natuurlijk ook met het sleutelen van morse.

We herkennen Wim van den Broek (PA0JEB) in de video. Eerst in de radiokamer in vol ornaat. En later wat informeler bij Wim thuis in zijn eigen shack. Daar waar de soldeerbout altijd aan staat.

Geduldig en met zichtbaar plezier legt Wim aan de jeugd uit wat er in de radiokamer te zien is. En hij laat de bezoekers uiteraard ook even de morsesleutel bedienen. Natuurlijk stiekem in de hoop dat de vonk van het radiovirus overslaat.

 

Het is mooi te zien dat de oude apparatuur met liefde wordt onderhouden. En niet alleen werkend te zien is, maar ook open geschroefd. Alleen dan kun je de radiobuizen zo mooi zien gloeien. En het vakmanschap waarmee deze spullen zijn ontworpen straalt er van af.

Neem gerust ook zelf eens een kijkje in de radiokamer van het Aviodrome. Maar let op voorhand wel goed op de openingstijden. Immers, de radiokamer wordt bemand door vrijwilliger. Dus er is niet alle dagen bezetting.

Met speciale dank aan Omroep Flevoland voor het produceren en aan ons beschikbaar stellen van bovenstaande video.