Speciale munt als herinnering aan Morse als Cultureel Erfgoed

Speciale munt als herinnering aan Morse als Cultureel ErfgoedIk stel me eerst even voor. Mijn naam is Roger en woon in Sint-Truiden (België). Ik heb mijn radio amateur licentie behaald in 1983. De daarbij verkregen roepletters waren ON1BZH. En een jaar later de CW proef gehaald met de roepletters ON4AHQ als resultaat. Vreugde alom… tot ik de microfoon nam… en de Engelse taal niet machtig bleek.

Dus maar overgeschakeld naar het Morse seinen en dit doe ik nog steeds met groot plezier. Niet dat ik snel of feilloos kan seinen. Maar dat iedereen zich  wereldwijd duidelijk kan maken met de “Q” code vind ik nog altijd “uniek”. De Morse Code is daarom terecht erkent als “Internationaal Cultureel Immaterieel Erfgoed”.

Speciale munt als herinnering aan Morse als Cultureel ErfgoedOm het Morse wat extra te promoten heb ik een Morse munt ontworpen en bij de firma “Delta International Promotioneel” in Houten (Nederland). En ik heb er 400 munten laten slaan. Deze munt meet 40 mm diameter. De dikte is 3 mm. Zo kom je op een munt van 35 gram. En als herinnering aan het Cultureel Erfgoed hoort er een certificaat bij.

Deze speciale munt is te verkrijgen in twee uitvoeringen.

  • Plastic zakje (7,00 euro) + portokosten.
  • Presentatie doos (9,00 euro) + portokosten.

Speciale munt als herinnering aan Morse als Cultureel ErfgoedVoor VERON leden geef ik één Euro korting per munt. En mocht je gezamenlijk inkopen, en zo méér dan 20 Morse munten besteld, dan is de bodemprijs respectievelijk 5,00 en 7,00 Euro + portokosten.

Op de munt staan enkele letters zoals “RST” en “LR”.

  • RST – wat steeds geseind word als rapport.
  • LR – zijn mijn initialen “Leunen Roger”.

Hopelijk heb ik u met deze voldoende informatie over deze speciale munt gegeven. Ik kijk uit naar eventuele bestellingen.

Beste 73’

Roger ON4AHQ