Morsecursus afdeling 42 van start gegaan

Deelnemers morsecursusOp 6 november is de Morsecursus in VERON afdeling 42 (Voorne-Putten en omstreken) van start gegaan met in totaal 13 deelnemers. De cursus wordt gegeven door Hans van der Pennen PA3GXB. Bijgaand de staatsiefoto van Hans met zijn leerlingen.

Wie zijn de deelnemers van deze morsecursus?

Van links naar rechts Simon Schipper PA3JQD, Marjolein de Roo PD2MDR, Wiep Veerman PA3GZR, Leendert Jol PE1KPC, Hans van der Pennen PA3GXB, Alex Verveen PE1NYQ, Marco Hocker PH5M, Florian van der Wagt PB8DX en op de voorgrond van links naar rechts Wil Brinkman PA0WBS, Lisette Schipper, studerende voor haar N-registratie, Gerard Geilman PA3CMF en Terence Theijn PD3T. Afwezig deze avond waren Jelle Schipper PD0JSO (hij moest een schoorsteenbrandje gaan blussen) en Henk Mesman PA7M (zat op de Noordzee in verband met een proefvaart).

Leren met een tekensnelheid van 16 wpm

De gemiddelde leeftijd van dit deelnemers veld is 49 jaar en de verwachting is dat de beginners aan het eind van de cursus in juni 2018, met een snelheid van 5 tot 8 woorden per minuut de morse tekens kunnen opnemen. De seinsnelheid zat wat hoger liggen op circa 16 woorden per minuut. Dit ligt aan het feit dat Hans de deelnemers bij voorkeur traint met de iAmbic key welke ingesteld staat op een tekensnelheid van 16 woorden per minuut.

Natuurlijk staat of valt het resultaat van de training dagelijks regelmatig oefenen van de morsetekens maar het bestuur van VERON afdeling 42 is toch bijzonder blij met deze ontwikkeling.