VERON morsecode generator programma van PA3AYQ

Speciaal uitgegeven ter gelegenheid van het 25e jarig bestaan van het PACC contest log programma.

VERON morsecode generator programma van PA3AYQDit is een programma waarmee je morse kunt leren opnemen. Het is al meer dan 25 jaar geleden gemaakt en is zoveel mogelijk in de originele staat gelaten. Het is alleen aangepast om het ook op een moderne computer (64 bits) te kunnen uitvoeren. Het werkt nu op elke Windows computer.

Dit programma laat zien dat de functionaliteit het belangrijkste is. Tegenwoordig wordt natuurlijk alles in fraaie beelden en filmpjes op het scherm uitgevoerd maar toen kon het eenvoudig nog niet.

Probeer maar eens dit morse generator programma en je zal versteld staan van de functionaliteit. Het is zeer eenvoudig in gebruik en het belangrijkste het werkt perfect. De werking wijst zich vanzelf. De ZIP file in een mapje uitpakken en klaar. Het werkscherm kan met de linker of rechter cursor op grootte worden ingesteld. Druk op de ‘I’ toets en lees de info.

Succes met het oefenen met de morse en oh ja als het in het begin te snel gaat toets dan op de F8 toets en stel de Space in op 2 of 3. Toets daarna op F9 en begin met les 1. Je zal zien hoe snel je het morse dan kunt opnemen! Er zijn 17 lessen bijgevoegd.

De zendamateurs kunnen het programma gebruiken om hun morse vaardigheid verder te oefenen en tevens als callgever of het uitzenden van berichten of bulletins in morse. Veel plezier!

Door Evert Beitler PA3AYQ.