CW Academy

CW-opleiding via internet zonder kosten, verzorgd door CWops

CW Academy: CW-opleiding via internet zonder kosten, verzorgd door CWopsHet begeleiden van amateurs die CW willen leren of hun vaardigheden willen verbeteren is een van de belangrijke activiteiten van de club CWops (cwops.org) en dan mag je ook wat verwachten van een club die zich wereldwijd op CW richt. CWops is de enige CW-organisatie die een leerprogramma met vrijwilligers heeft, een dat volledig gewijd is aan het introduceren van nieuwe amateurs in morsecode en dat bewezen resultaten boekt bij het leren en verbeteren van CW-vaardigheden.

Drie keer per jaar, in januari, april en september, wordt door CWops, volledig gratis, het CW Academy (CWA) leerprogramma gehouden: acht weken, twee keer per week, groepstraining via internet voor drie niveaus onder begeleiding van ervaren CW-operators die als instructeur fungeren.

CWA heeft op dit moment de volgende lesprogramma’s:
Niveau 1 – Van amateurs die geen enkele kennis en ervaring hebben van CW/morse tot het niveau van amateurs die rond 10 wpm (woorden per minuut) kunnen opnemen en seinen.
Niveau 2 – Voor amateurs die een vaardigheid hebben van 10 tot 18 wpm en bijvoorbeeld steeds vastlopen bij een bepaalde snelheid tijdens hun zelfstudie, maar tot een vaardigheid van 20 wpm willen komen.
Niveau 3 – Amateurs die rond 18 wpm zitten en tot 25 wpm en hoger willen komen, technieken als head-copy willen verbeteren, en CW als ‘taal’ willen gaan gebruiken.

CWA niveau 1 studenten starten via een gestructureerd CW-lesprogramma. Naast het leren van het CW-alfabet krijg je ook introductie tot contesten en DX’en, en de bedoeling is dat je tegen het eind van het acht weken durende ‘semester’ zelf QSO’s kunt maken. Niveau 2 studenten wordt ‘head copy’ aangeleerd zodat je niet letterlijk meeschrijft maar gewoon luistert naar morsesignalen en deze begrijpt. Slechte gewoonten worden benoemd en afgeleerd. Niveau 3 bouwt door op niveau 2, waarbij de vaardigheid wordt ontwikkeld om CW echt als taal te kunnen gebruiken.

Naast CWA organiseert CWops elke week op woensdag drie sprints, genaamd CWT’s, die voor de hogere niveaus prima als oefening gebruikt kunnen worden.

CW Academy groeit nog steeds. Veel aspirant CW-amateurs schrijven zich in, na van anderen de positieve ervaringen en resultaten gehoord te hebben. Het hoofdbureau van CWops zit in de VS, maar CW-instructeurs bevinden zich ook in Nederland en andere landen van Europa.

De lesprogramma’s zijn er voor iedereen, jong of oud, wel of (nog) geen amateur. Kijk op http://www.cwops.org/cwacademy.html en schrijf je in voor het eerstvolgende beschikbare ‘semester’. Bedenk: het is een volledig gratis lesprogramma!

Help ons in onze missie om de CW activiteiten nu en in de toekomst te laten groeien!

Alex Buurlage PA1FOX
CWops #1225

Op zoek naar praktijk ervaringen van mensen die dit lesprogramma (met succes) hebben gevolgd? Lees dan ook dit artikel…!!!